Europa om de hoek

Op vrijdag 12 mei vond in Centre Céramique in Maastricht de zevende editie plaats van de Europa om de hoek Kijkdagen. Tijdens deze dag maakten bezoekers kennis met verschillende projecten op het gebied van innovatieve gezondheidszorg en biomaterialen die mede mogelijk zijn gemaakt met Europese financiering.


In Nederland worden heel veel verschillende (grensoverschrijdende) projecten financieel ondersteund door de diverse Europese fondsen. Deze projecten moeten een bijdrage leveren aan het versterken van de economische structuur en grensoverschrijdende samenwerking in de regio. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk te laten zien aan het publiek wat met dit geld gebeurt. Daarom worden ieder jaar de Europa om de hoek Kijkdagen georganiseerd.

 

In Centre Céramique werden de volgende projecten uitgelicht: AMARILLYS, Biobased Materials Plus, De Maastricht Studie, ITEM, Trans Tech Diagnostics, PROSPEROS, Healthy Aging, Safe PAT en WearIT4health.

 

Brightlands Chemelot Campus was vertegenwoordigd door het Accelerate3 project, een Interreg project waarbij samen met TUA West, Katholieke Universiteit Leuven en Centexbel de samenwerking wordt opgezocht met bedrijfsleven en onderzoek wordt gedaan naar het verder optimaliseren van 3D-printen met (bio-based) materialen.