Accelerate zorgt voor sterk 3D print ecosysteem

Op 27 juni vond een matchmaking-evenement plaats op de Brightlands Chemelot Campus met 60 mensen van bedrijven en kennisinstellingen uit de gehele (EU-) regio om kennis te delen over het gebruik van materialen in 3D-afdruktoepassingen.

Jan van Blerk is Interreg Reporter binnen het programma van Interreg Volunteer Youth, een initiatief dat deel uitmaakt van het Europese Solidariteitskorps. Hij brengt verslag uit...

meer lezen

3D Printing Matchmaking Event

Op 27 juni 2018 vond het Accelerate 3D matchmaking-evenement plaats met als resultaat 59 personen van bedrijven (waaronder veel KMO’s) en kennisinstellingen op de Brightlands Chemelot Campus. Doelstelling was om kennis te delen over het gebruik van materialen in 3D-afdruktoepassingen. De bijeenkomst was gericht op het leggen van nieuwe contacten, het genereren van activiteiten en het versterken van de samenwerking tussen Nederlandse en Vlaamse partners in de waardeketen. 

meer lezen

Prototyping 2017

Op 8 en 9 november 2017 nam Accelerate³ voor de tweede keer deel aan de Prototyping beurs te Kortrijk Xpo. De beurs kon rekenen op 2.494 bezoekers. Op de stand van Accelerate³ werd het Freeformer toestel van Centexbel aan de bezoekers gedemonstreerd en toegelicht.

meer lezen

Accelerate³: de grensregio in 3D

Accelerate³ investeert in onderzoek naar 3D-printen en deelt kennis met KMO’s/MKB’s en grotere bedrijven uit de grensregio. Er is inmiddels al heel wat innovatieve apparatuur geïnstalleerd.

 

De Interreg-Nieuwsbrief stelt de projectverantwoordelijken enkele vragen over de toekomst.

Europa om de hoek

Op vrijdag 12 mei vond in Centre Céramique in Maastricht de zevende editie plaats van de Europa om de hoek Kijkdagen. Tijdens deze dag maakten bezoekers kennis met verschillende projecten op het gebied van innovatieve gezondheidszorg en biomaterialen die mede mogelijk zijn gemaakt met Europese financiering.


In Nederland worden heel veel verschillende (grensoverschrijdende) projecten financieel ondersteund door de diverse Europese fondsen. Deze projecten moeten een bijdrage leveren aan het versterken van de economische structuur en grensoverschrijdende samenwerking in de regio. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk te laten zien aan het publiek wat met dit geld gebeurt. Daarom worden ieder jaar de Europa om de hoek Kijkdagen georganiseerd.

 

In Centre Céramique werden de volgende projecten uitgelicht: AMARILLYS, Biobased Materials Plus, De Maastricht Studie, ITEM, Trans Tech Diagnostics, PROSPEROS, Healthy Aging, Safe PAT en WearIT4health.

 

Brightlands Chemelot Campus was vertegenwoordigd door het Accelerate3 project, een Interreg project waarbij samen met TUA West, Katholieke Universiteit Leuven en Centexbel de samenwerking wordt opgezocht met bedrijfsleven en onderzoek wordt gedaan naar het verder optimaliseren van 3D-printen met (bio-based) materialen.