Prototyping 2017

Accelerate³: de grensregio in 3D

Accelerate³ investeert in onderzoek naar 3D-printen en deelt kennis met KMO’s/MKB’s en grotere bedrijven uit de grensregio. Er is inmiddels al heel wat innovatieve apparatuur geïnstalleerd.

 

De Interreg-Nieuwsbrief stelt de projectverantwoordelijken enkele vragen over de toekomst.

Europa om de hoek

Op vrijdag 12 mei vond in Centre Céramique in Maastricht de zevende editie plaats van de Europa om de hoek Kijkdagen. Tijdens deze dag maakten bezoekers kennis met verschillende projecten op het gebied van innovatieve gezondheidszorg en biomaterialen die mede mogelijk zijn gemaakt met Europese financiering.


In Nederland worden heel veel verschillende (grensoverschrijdende) projecten financieel ondersteund door de diverse Europese fondsen. Deze projecten moeten een bijdrage leveren aan het versterken van de economische structuur en grensoverschrijdende samenwerking in de regio. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk te laten zien aan het publiek wat met dit geld gebeurt. Daarom worden ieder jaar de Europa om de hoek Kijkdagen georganiseerd.

 

In Centre Céramique werden de volgende projecten uitgelicht: AMARILLYS, Biobased Materials Plus, De Maastricht Studie, ITEM, Trans Tech Diagnostics, PROSPEROS, Healthy Aging, Safe PAT en WearIT4health.

 

Brightlands Chemelot Campus was vertegenwoordigd door het Accelerate3 project, een Interreg project waarbij samen met TUA West, Katholieke Universiteit Leuven en Centexbel de samenwerking wordt opgezocht met bedrijfsleven en onderzoek wordt gedaan naar het verder optimaliseren van 3D-printen met (bio-based) materialen. 

Kulak koopt spectrometer

In het kader van het Accelerate3 project, gefinancierd door Interreg Vlaanderen-Nederland, het Vlaamse Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), en de provincie West-Vlaanderen heeft de Renewable Material and Nanotechnology onderzoeksgroep, geleid door Prof. Wim Thielemans, een Kratos Axis Ultra X-ray Photoelectron Spectrometer aangekocht.

meer lezen 0 Berichten

Prototyping

Flinke interesse

meer lezen 0 Berichten