Centexbel


Competenties

Centexbel biedt als collectief onderzoekscentrum een uitgebreide reeks activiteiten aan, zoals onderzoek & ontwikkeling, testen, certificatie, advies en opleidingen. In 2014 werd het Vlaams Kunststofcentrum (VKC) een afdeling van Centexbel, waardoor de expertise en dienstverlening naast textiel werd uitgebreid naar de sector van de kunststofverwerking.

Binnen het Accelerate³ project zet Centexbel in op expertise rond materiaalontwikkelingen voor Additive Manufacturing (3D Printing) en de verwerking van kunststoffen via Additive Manufacturing, in functie van industriële vragen.

Aanvullend kan ook beroep gedaan worden op een ruime kennis in materialen en verwerkingstechnieken voor uiteenlopende toepassingen binnen textiel- of kunststofverwerking.

Apparatuur

Bij Centexbel kan u terecht voor een breed gamma aan polymeerverwerkingstechnieken en vervolgprocessen, zoals o.a. compounderen, spuitgieten, extrusie (garen, monofilamenten, profiel, film), thermovormen, composiet persen, Additive Manufacturing, coating en oppervlaktebehandelingen en de aanmaak van textielstructuren (weven, breien en vlechten). Centexbel beschikt ook over goed uitgeruste laboratoria voor het uitvoeren van fysische analyses, chemische karakterisatie, brandtesten & microbiologische testen.

Download
Inventarisatie Centexbel
Een greep uit het aanbod in verwerking en analyse van polymeren kan u hier downloaden.
Inventarisatie Centexbel - bijlage.pdf
Adobe Acrobat document 193.5 KB

Binnen het Accelerate³ project ligt de focus op de verwerking van (bio)polymeren via Additive Manufacturing (3D Printing) en de aanmaak van filamenten hiervoor.

Extrusielijn voor aanmaak van monofilamenten.
Extrusielijn voor aanmaak van monofilamenten.

Voor de aanmaak van formulaties en filamenten voor 3D Printing technologie beschikt Centexbel over een monofilamentlijn en verschillende compoundeerlijnen. Een investering in een nieuwe monofilamentlijn is eveneens voorzien waarmee de ontwikkeling van innovatieve (biogebaseerde) filamenten voor 3D Printen verder uitgebreid wordt.

Voor de verwerking van kunststoffen via Additive Manufacturing (3D Printing) beschikt Centexbel over verschillende technieken:Contactformulier

Indien uw bedrijf meer wenst te vernemen over de competenties en apparatuur van Centexbel en/of hoe u die kunt gebruiken voor experimenten e.d.m., kunt u uw gegevens hieronder invullen. Er wordt dan zo spoedig mogelijk met u contact opgenomen.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.